En härlig dag i solen

Vilken värme vi fick idag! Hundpromenaderna blev riktigt svettiga. Jag var helt slut efter 5 promenader…. Efter barnen slutade skolan passade vi på att ta ett härlig dopp i vår lilla sjö….

Pannkakor är ju så gott på stranden!!

När jag kom hem blev det brödbak. Jag äter gärna lite grövre bröd. Det mättar mer och är dessutom nyttigare.

Filmjölksbröd är väldigt enkelt att baka. Det är ingen jäst i, behöver därför ingen jäsning. Det är bara att rör ihop alla indgredienser och in i ugnen.


Grovt filmjölksbröd

3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika bra)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min

Mums så gott! Hoppas ni blir nöjda 😋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *